Bewust leven

tantrisch leven

Bewust leven is bewust worden van bewustwording

Bewust leven, liefdevol in het ‘Hier en Nu’, vanuit je gevoel in ‘echte’ vrijheid met meer diepgang dan mindfulness. Hoe doe je dat dan in de westerse wereld? Dit is de meest gestelde vraag aan mij, want tantrika’s weten dit al meer dan 5000 jaar. Daarom wil ik wat meer uitleg geven over bewust worden en bewustwording zonder zweverig te worden.

Inmiddels ben ik begonnen met het schrijven van diverse boeken in de reeks ‘Bewust Leven’. Dit doe ik met behulp van mijn kritische leermeesters en overlevers van seksueel misbruik. 

Manier van leven

Bewust leven in het ‘Hier en Nu’ houdt in dat je in alle facetten van het leven bewust bent.  Bewust van alles wat er in en rond je gebeurt. Vaak leef je vooral in het verleden of juist erg gefocust op de toekomst. Als je tantrisch wilt leren leven, leef je juist in het moment en kan je intens genieten van alles. Al jouw zintuigen helpen hierbij,  jij leert, je te verbinden met en, te leven vanuit jouw gevoel. Door hierop te leren vertrouwen ervaar je minder stress en kom je in een aangename flow. Ervaar wat je voelt…

Bewustzijn

Bewustzijn houdt in dat je bewust bent van wat je hier op aarde komt doen en waarom de dingen gebeuren die gebeuren in je leven. Dit zou veronderstellen dat je weet wat jouw zielenpad (lotsbestemming) is. Hoe heeft je zielenpad betrekking op je relaties of wie je bent en wat je doet, wat is je ‘ware ik’? Eenvoudige vragen met veel impact, want dit gaat over bewustzijn… Tijdens persoonlijke gesprekken kunnen we hier samen dieper op ingaan.

Traumaverwerking

Tijdens de zoektocht naar je ‘ware ik’ ga je misschien ontdekken dat er nog trauma’s te verwerken zijn. Het kan zijn dat je traumatische gebeurtenissen hebt verdrongen. Deze kunnen je persoonlijke groei (onbewust) in de weg staan. In de praktijk spreek ik veel overlevers van seksueel misbruik en partners van overlevers.

Tantra seks

Tantra seks of tantrisch vrijen is bewust vrijen waarbij de vrouw binnen de tantra wordt geëerd in haar goddelijke schoonheid. Tantrisch vrijen is een van de pijlers van bewust leven of tantrisch leven. Tantrisch vrijen is liefdevol en langdurig waarbij de vrouwelijke grenzen worden gerespecteerd. In het boek Maithuna heb ik uitgebreid uitgewerkt hoe je dit doet.

Richting wijzen

Weet ik op al jouw vragen antwoord? Waarschijnlijk niet. Door naar jou te luisteren kan ik je de richting wijzen van jouw te volgen pad. En waar nodig kan ik raad vragen aan mijn leermeesters.

Locatie

Onze gesprekken voer ik in gezellige etablissementen waar we op een ontspannen manier kunnen praten. Dit is in de directe omgeving van Turnhout. De versnaperingen zijn voor mijn rekening.

Wat kost het

Als je naar Turnhout komt, kunnen we een afspraak van één uur inplannen voor € 115,- incl. BTW. Dit rekenen we ter plaatse contant af aangezien ik geen pinapparaat bij me heb. Duurt een gesprek langer, dan betaal je naar rato. Het is mogelijk om een gesprek te voeren via WhatsApp. Je ontvangt dan voorafgaand aan het gesprek een iDeal-betaallink.

Heb je liever dat ik naar jou toe kom, dan spreken we minimaal drie uren voor € 395,- incl. BTW. Hierin zijn de reiskosten opgenomen. Jij zorgt dat we ergens rustig kunnen praten.

Afspraak maken

Wil je een afspraak inplannen over bewust leven of heb je eerst nog wat vragen? Dan kan je me altijd een App sturen op 06 57 17 45 22.