Helen van seksueel misbruik


Helen van seksueel misbruik

Helen van seksueel misbruik

Helen van seksueel misbruik is een proces met diverse fases. Wanneer jij als vrouw je eigen seksualiteit leert ontdekken kan de tantra massage voor vrouwen helpen. Het is jouw keuze om als ‘overlever’ je lichaam (opnieuw) te leren kennen, genieten van aanraking in veilige omgeving. Zijn er plaatsen op je lichaam die je triggeren? Voordat je wordt gemasseerd bespreken we dit net zoals jouw grenzen.

Seksueel misbruik zet zich meestal niet alleen vast in je hoofd, je gedachten, maar ook in je lijf. Vaak ervaren vrouwen dat ze jaren later hun leven weer aardig op de rit hebben, maar nog steeds blokkades ervaren in hun lijf. Of je merkt dat jij dissocieert (je kunt niet met jouw aandacht bij je lijf blijven) zodra je aangeraakt wordt.

Tantra?

In het verleden is Tantra in Nederland misbruikt door vage masseurs om hun eigen behoefte te bevredigen onder het mom dat hun penis helend is… Ik spreek bewust niet over tantra masseurs of masseuses, want het heeft niets met Tantra te maken. Tantra is zuiver en plaatst je als vrouw op een voetstuk.

Door alle commotie is het alleen maar drukker geworden bij Tantra for Life en heeft ertoe geleid dat ik tijdens het gesprek vooraf een checklist gebruik. Aandachtspunten zijn het feit dat ik géén therapeut ben en dat je een orgasme zou kunnen krijgen tijdens de orgastische staat binnen de massage…

‘Er was ooit een mevrouw die mij een week na de massage verwarde met een therapeut en het verwijt maakte dat ze opgewonden was geraakt. Zij is een overlever van seksueel misbruik en ik nam het haar niet kwalijk. Met plezier heb ik het betaalde bedrag voor de massage terugbetaald en haar sterkte gewenst met haar heling. Als partner van een overlever herken ik veel in dit gedrag en steun het werk van Revief (zie Meer informatie)…’

Aanraking

Bewuste aanraking is intiem, het lichaam krijgt de ruimte zich te openen voor gevoelens en emoties. Bewust aanraken maakt het mogelijk eerder bij je onderbewustzijn te komen dan door te praten. Aanraking kan je verbinden met je diepste pijn, maar ook met heling. Diep van binnen zit een bron van wijsheid, dat deel van jou dat nooit beschadigd is geraakt.

Vertrouwen

De basis voor aanraking is het vertrouwen.

Jij mag ervaren dat vertrouwen en aanraking helend kunnen zijn, aanraking was immers ooit niet te vertrouwen, nu mag jij ervaren dat het wel te vertrouwen is.

Het begint met het opbouwen van vertrouwen, jij in mij en ik in jou. In de praktijk hebben we vooraf veel contact. We sturen berichten, we kunnen bellen, ik stuur je een foto en dan maken we, als jij er klaar voor bent, een afspraak.

Gaan we direct masseren?

Jij bepaalt of er wordt gemasseerd. Misschien wil je eerst nog meer praten of wil jij dat ik jou voorzichtig aanraak met kleding aan… Er is geen standaard scenario, want jij bepaalt wat er gebeurd. Het enige wat ik kan doen is suggesties geven. Jij stelt je grenzen die ik niet zal overschrijden.

Moet ik mijn levensverhaal vertellen?

In de Tantrische wereld moet jij helemaal niets. Als jij behoefte voelt om iets te willen vertellen, dan mag dat. Ik verbaas me nergens over en vind niets vreemd. Oordelen of veroordelen doe ik niet.

Volledig JEZELF zijn

Jij kunt je diep ontroerd, gezien en gehoord voelen, soms komen er tranen van oud zeer naar boven. Het lichaam kan trauma los laten door te schudden, trillen of schokken. Gevoelens van opwinding en erotiek kunnen naar boven komen en mogen er helemaal zijn. Wat zich aandient is allemaal welkom, want het maakt deel uit van jou op dat moment.

Door jou bewust aan te raken merk ik het wanneer je dissocieert (‘vertrekt’ in gedachte), ik zal je vooraf tips geven hoe je bij je lijf en je gevoel kunt blijven.

Volledig jezelf zijn en (weer) genieten van jouw lichaam en het zalige gevoel wat er in zit, daar wil ik jou graag bij helpen.

Extra hulp

Blijkt dat je trauma diep zit en ervoor zorgt dat je ‘blokkeert’, dan kan ik je hulp aanbieden via vrouwelijke (of soms mannelijke) therapeuten. Deze werken vooral energetisch en met je onderbewustzijn, dus niet met medicatie. Allen zijn zeer bewuste mensen, veelal ervaringsdeskundigen, die je op een liefdevolle wijze helpen kracht in jezelf te vinden. Samen zullen we bespreken wat er mogelijk is en wat past bij jou. Jij houdt de regie en doet alleen dat wat goed voelt voor jou.

Ervaring van Tamara

Traumaverwerking na seksueel misbruik

traumaverwerking seksueel geweld 2

Ervaring Vlinder

Vlinder heeft haar ervaring geschreven op een de website www.helenvanseksueelmisbruik.be.

Ervaring van Marieke

In de zomer van 2019 zette ik de stap om contact op te nemen met Martin. Inmiddels was het bijna 20 jaar geleden dat ik verkracht was en was ik vele gesprekken en therapieën verder. Ik had mijn leven op de rit en voelde me goed. En toch bleef er iets knagen. Het gevoel van een blokkade in mijn lijf, iets waardoor ik niet helemaal voluit kon leven.

Hoewel ik voelde dat Martin me kon helpen, had ik ook mijn twijfels. Je hoort zo vaak slechte verhalen. En juist als slachtoffer van seksueel misbruik ben je hierin kwetsbaar.

Gelukkig volgde ik mijn gevoel en maakte ik na lang app-contact, vele vragen en geduldige antwoorden een afspraak.

De massage was mooi, er was alle ruimte en tijd voor mij en mijn gevoel, alles op mijn tempo. Soms schoot ik even in mijn hoofd, maar veel lukte het me ook om bij mijn gevoel te blijven.

De massage maakte emoties van boosheid en verdriet bij me los, maar daarna ook een gevoel van ruimte en vrijheid zoals ik al jaren niet meer had gevoeld. Ook na de afspraak was Martin er met een luisterend oor en advies. Ik zette een eerste stap naar “voluit leven”, een van de laatste stappen die nodig was voor heling. Ik ben er nog niet helemaal, maar deze massage heeft zeker bijgedragen.

Ik gun jou ook deze ervaring! Volg je gevoel en blijf dicht bij jezelf, dan komt het zeker goed.

Tantra kan helpen bij je traumaverwerking na seksueel misbruik jij bepaalt of het past in jouw helingsproces.

Erkenning

Het erkennen van slachtoffers, beter gezegd overlevers, van seksueel misbruik is waar de stichting Revief voor staat. Revief organiseert dagen voor lotgenoten die als kind seksueel misbruikt zijn. Door het bespreekbaar te maken willen wij de taboe doorbreken. Naast het organiseren van onze eigen evenementen ondersteunen wij ook meerdere initiatieven van lotgenoten. Erkenning krijgen kan ook via Wall of Shame.

Boeken

Diverse ervaringsdeskundigen werken vandaag de dag als therapeut en hebben boeken uitgegeven om meer inzicht te geven.

Thérése Bravenboer – Kostbaar As

Yvonne Meeuwsen – Helen van seksueel misbruik, Partners in beeld en Hulpverlening na seksueel misbruik

Mariël Groenen – De impact van incest alle levensgebieden

Prof. dr. Bessel van der Kolk – Traumasporen

Heb je nog vragen over helen na seksueel misbruik, dan hoor ik graag van je.