Tantra massage cursus


tantra massage cursus voor koppels

Tantra massage cursus

De tantra massage cursus biedt Tantra for Life aan als privéles op twee wekelijkse basis in mijn massagepraktijk te Turnhout. Elke les bestaat uit drie uren met een deel theorie en veel praktijk. Door deze werkwijze ontstaat er meer inzicht in Tantra en tevens leer je de massage beter begrijpen.  Tijdens de tantra massage cursus leer je door te ‘voelen’ wat de impact is van de technieken die je worden aangeleerd. De tantra massage cursus is individueel of als koppel te volgen. De tantra massage cursus bestaat uit 4 tot 12 lessen, afhankelijk van ervaring en oefenmogelijkheden.

Tantra massage cursus inplannen?

Bel via WhatsApp 06  57 17 45 22 of stuur een bericht

Tantrisch vrijen

Willen jullie leren over tantrisch vrijen, dan is er het boek Maithuna.

Boek Maithuna

Leer Tantrisch Vrijen, een beleving van meerdere uren…

Opbouw van de tantra massage cursus

De opbouw van de tantra massage cursus is eerst algemeen. Vervolgens gaan we meer specifiek kijken naar de erogene verschillen tussen het mannen- en vrouwenlichaam. Hierbij is het belangrijk dat het verschil leert tussen aanraken en prikkelen met de ‘vingertoppen’. De tantra massage cursus wordt gegeven aan de hand van een leidraad. In de begin jaren gebruikten we een cursusboek. Dit gebruiken we niet meer, omdat een tantra massage cursus altijd ‘maatwerk’ is.

genotsbarometer tantra massage voor vrouwen

Genotsbarometer tantra massage voor vrouwen

Oefenmaterialen

Massagemat

Om goed te kunnen oefenen en masseren is een degelijke ondergrond niet alleen aangenaam voor degene die wordt gemasseerd. Het is heel belangrijk dat de masseur zijn of haar rug lang kan gebruiken. Wij adviseren daarom een professionele massagemat  aan te schaffen. Deze is gemakkelijk op te ruimen en overal neer te leggen waar je plaats hebt.

Massage olie

Het belang van professionele massage olie tijdens het oefenen en masseren mag niet worden onderschat. Je leert masseren met Shakti massage olie. Dit is het beste wat er op de markt te krijgen is om diverse redenen. Degene die wordt gemasseerd loopt geen risico op allergische reacties. Dit geldt ook wanneer de intieme zone wordt gemasseerd, want de massage olie is PH-neutraal. De massage olie heeft een optimale samenstelling in relatie tot hydratatie en verdeling. De structuur van de massage olie verandert niet op het moment dat ze wordt verwarmd tot 40°C met een massage olie verwarmer.

Verkrijgbaar

De professionals kopen hun materialen bij Suppliez.

Tantra massage cursus individueel volgen

De tantra massage cursus is individueel te volgen. Hierbij kom je twee wekelijks (dus om de week) naar de massagepraktijk in Turnhout.

Mannen

Mannen dienen een vrouwelijk model mee te brengen.

Vrouwen

Voor vrouwen kan ik zelf als model dienen, maar het staat je vrij om een mannelijk model meebrengen.

Tantra massage cursus als koppel volgen

Als koppel is het belangrijk dat jullie twee achter de cursus staan. Jullie gaan thuis heel veel op elkaar oefenen. Tijdens de cursus leren jullie elkaars lichaam beter kennen. Hierdoor ontstaat een betere communicatie en vergroot de intimiteit. Aangezien ik me heb gespecialiseerd in het geven van tantra massages aan vrouwen, zal ik alle nieuwe technieken uitleggen op het lichaam van de vrouwelijke cursist. De mannelijke cursist kijkt heel goed wat ik doe en voert daarna dezelfde technieken uit. Vervolgens gaat de vrouwelijke cursist dit toepassen bij de mannelijke cursist.

Relatietherapeuten adviseren tantra massage cursus

Steeds meer relatietherapeuten in Nederland en België ontdekken de tantra massage cursus voor koppels als ‘gereedschap’. Wanneer binnen de relatie meer onderlinge communicatie nodig is of intimiteit, biedt de tantra massage cursus voor koppels een uitkomst. Je leert elkaar beter kennen, naar elkaar luisteren en elkaar meer aanvoelen. Omdat de tantra massage cursus in een rustig tempo wordt gegeven (tweewekelijks, dus om de andere week), heb jullie voldoende tijd om tussentijds te oefenen.

Er zijn relatietherapeuten die koppels voor de keuze plaatsen:”Volg de tantra massage cursus voor koppels of ga scheiden!” Dit komt misschien hard over, maar als je niet bereidt bent om in je relatie te investeren, dan kun je beter scheiden. En scheiden kost veel meer dan de tantra massage cursus voor koppels…

Happinez:

Aan Tessa Engelen, relatietherapeute te Lommel, heb ik gevraagd om voor het magazine Happinez haar visie weer te geven:

‘Als ik met koppels werk, probeer ik (opnieuw) verbinding te maken tussen twee individuen. Ik leer twee geliefden om echt in contact te treden met elkaar. Om hun hart weer open te stellen en sensitiever met

elkaar om te gaan. Een gevoel van veiligheid en verbondenheid is erg belangrijk in een intieme relatie. Om dit te bereiken, dienen verschillende blokkades (h)erkend en opgeheven te worden. Dit is zeker niet vanzelfsprekend. Het valt me op dat wanneer een koppel relatieproblemen ervaart het lichamelijke aspect vaak een groot struikelblok is. Ook op dit vlak is het dan moeilijk om nog sensitief met elkaar om te gaan. Ik merk dat intimiteit – van kleine lichamelijke aanrakingen tot seks – vaak een taboe onderwerp is tussen het koppel. We hebben dikwijls (te) hoge verwachtingen van elkaar. We denken dat de ander maar moet kunnen aanvoelen wat we prettig vinden. Frustraties worden niet uitgesproken. Meestal ook uit angst, bijvoorbeeld om de ander te kwetsen. Of omdat we denken dat het toch hopeloos is. Op die manier worden de problemen en afstand tot elkaar alleen maar groter. Om die verschillende blokkades op te heffen, om taboe onderwerpen aan te pakken, gebruik ik voornamelijk gesprekstherapie. Als ik echter merk dat een koppel hiervoor open staat, raad ik graag een tantra massage cursus aan om hen ook op lichamelijk vlak op een meer sensitieve manier met elkaar te leren omgaan. Dit vind ik een mooie aanvulling op de relatietherapie. Een tantra massage cursus kan eventueel ook seksuele blokkades opheffen, en alhoewel dit niet het doel hoeft te zijn, vind ik dat een mooi neveneffect. Intimiteit, waaronder ook seks, blijft een belangrijk aspect binnen een liefdesrelatie. Als dit goed zit tussen een koppel, dan voelen de meeste van ons zich energieker, meer geliefd, gelukkiger… En dan staan we tevens liefdevoller in het leven.’

Tantra massage cursus in Turnhout (individueel of per koppel)

3 uren

Tantra massage cursus te Turnhout, les van 3 uren: € 295,-

Maithuna

Theoretische sessie over de Maithuna rituelen (3 uren): € 295,-

Tantra massage cursus aan huis

Aan huis is mogelijk, maar daarvoor maken we aparte prijsafspraken.

Interesse in de tantra massage cursus? Bel me gerust op telefoonnummer 06  57 17 45 22 of stuur een berichtje voor meer informatie of het maken van een afspraak voor de tantra massage cursus.