Veel gestelde vragen over tantra


alternatieve yoni massage

Veel gestelde vragen

Voor en na het verzorgen van Tantra massages en cursussen krijg ik de meest uiteenlopende vragen.

Wat is tantra?
Over tantra doen de meest wilde verhalen en opvattingen de ronde, zonder dat men echt weet waarover het gaat. Het ene verhaal is zweverig en het andere is dan weer seksueel getint… Als je de dingen in het leven kunt beleven volgens het uitgangspunt van tantra, dan geniet je als mens intenser van alle dingen hier op aarde. Het helpt je een ‘Hemel op aarde te maken’. Kun je dit toepassen binnen je relatie, dan geniet je nog meer van elkaar door de intimiteit. Het communiceren tussen partners wordt hierdoor nog beter. Feitelijk is tantra een kunst en begrip van het ‘voelen’ in een energetisch spel van geven en ontvangen. Dit kan zowel geestelijk, emotioneel als fysiek zijn… (citaat: N.J.)

Boek Maithuna

Leer Tantrisch Vrijen…

Is je boek al klaar?

Ja, het boek Maithuna met als subtitel Kamasutra voor Vrouwen is klaar. Samen met alle benodigdheden is het online te bestellen. Maithuna betekent ‘Tantrisch Vrijen’ en is het meest ultieme wat je als vrouw en als koppel beleven.

Waarom is je veilig voelen en vertrouwen belangrijk?
Om te kunnen genieten is het fijn dat je in overgave kunt gaan. Alles laten gebeuren en intens voelen kan als jij je veilig voelt en beseft dat je mij kunt vertrouwen.

Wat is een kasmirische tantra massage?
Bij een kasmirische tantra massage (zoals deze door mij wordt verzorgd) wordt gemasseerd op de grond (op een massagemat of op een tweepersoonsbed). Hierdoor is het mogelijk om een intensere tantra massage te verzorgen met ‘body to body’ elementen. Dit is bij een tantra tao massage niet mogelijk, omdat je op een massagetafel wordt gemasseerd. 

Zijn alle vrouwen twijfelaars?
Het is opvallend dat veel vrouwen twijfelen of ze wel durven. De oorzaak van de twijfel is heel divers. Uit ervaring weet ik dat zij achteraf beseffen dat de twijfel onterecht was. Elke dag die je wacht is een gemiste kans. Geniet en leef in het ‘Hier en Nu’… De vraag die je aan jezelf kunt stellen is:”Mag ik genieten?”

Als het antwoord ‘Ja’, dan is er geen reden meer om te twijfelen…

In overgave gaan?
Om optimaal te kunnen genieten van je tantra massage is het belangrijk dat je in overgave kunt gaan. In overgave gaan is alle gedachten van je afzetten in het vertrouwen dat jij in goede handen bent waarbij ik jouw grenzen respecteer. We hebben gesproken over jouw grenzen  voordat de massage begint. Een tantra massage voor vrouwen is gebaseerd op communicatie, respect en vertrouwen. Ook zal ik je uitleggen hoe je in overgave kunt gaan.

Minimaal 3 uur, is dat niet lang?
Een tijdsduur van 3 uur is nodig om volledige intensiteit te kunnen bereiken. Een langere tijdsduur geeft de mogelijkheid om het gevoel langer aan te houden. Op verplaatsing zit hier ook de tijd in voor het prepareren van de massageruimte.

Waarom vooraf communiceren?
Als het de eerste keer is dat je een tantra massage voor vrouwen gaat beleven, is het toch wel heel spannend. Uiteindelijk ga je naar een tantra masseur die je niet kent en dan is het nog naakt… Door al je vragen per e-mail of WhatsApp aan mij te stellen die bij je opkomen, krijg je al een indruk van mij. Je zult ervaren dat mijn wijze van communiceren heel open is. Rare vragen bestaan niet voor mij en ik geef met veel plezier antwoord. Jij moet vertrouwen hebben in mijn ‘persoontje’ van 1,90m om er samen een heerlijke en intense tantra massage van te maken.

Wat doe ik als tantra masseur tijdens je tantra massage voor vrouwen?
Als tantra masseur (tantrist) pas massagetechnieken en -handgrepen toe zoals effleurage, petrissage, frictie, accupressuur en prikkeling, waardoor de Kundalini (= levensenergie) door je lichaam gaat stromen. De gebruikte technieken en handgrepen zijn afhankelijk van de plaats op je lichaam en de creativiteit van de tantrist. Jij hoeft alleen maar te genieten en de intimiteit te ervaren… Praktische termen zijn yoni voor vagina en lingam voor penis.

Ben je een therapeut?
Nee, ik ben geen therapeut zoals de meeste mensen denken in de klassieke zin. Uiteindelijk ben jezelf de beste therapeut. Ik kan wel goed luisteren en als je er behoefte aan hebt mijn levenservaring met je delen.

Praten tijdens masseren?
Je zult ervaren dat ik tijdens het masseren (bijna) niet praat. Ik ga volledig in mijn gevoel en sluit me af voor de wereld. Zou je wat aan me vragen, dan ga je waarschijnlijk een ‘vertraagd’ antwoord krijgen. Jij mag wel geluiden van genot maken…

Is tantra gezond?
De ‘oude wijze mannen’ waar ik les van heb gekregen waren destijds in de 80 en 90 jaar. Zij masseren nog altijd en zijn heel kwiek. Zij beleven regelmatig de Maithuna wat hen jong houdt. Een bijkomend voordeel is dat je tijdens tantra massages en Maithuna gewicht verliest. Er worden calorieën verbrand, ook bij degene die wordt gemasseerd.

Wat ga ik aan mijn lichaam voelen?
We beginnen te masseren met je rugzijde. Je zult al heel snel ervaren dat jij je bekken zich omhoog wilt richten. Dit is een oer-gevoel en mag je laten gebeuren. Je lichaam geeft aan wat fijn is en voel ik dit met mijn vingers en handen.

Waarom masseer je alleen vrouwen?
Een mannenlichaam is qua massage erogene zones compleet verschillend dan het lichaam van een vrouw. Het is mijn hetero geaardheid waardoor ik meer gevoel heb bij vrouwen. Mocht een man ook een massage willen hebben, dan weet ik welke vrouw volgens de richtlijnen van Tantra for Life kan masseren. Door een mail te sturen kan ik de informatie wel doorgeven.

Waarom vooraf verfrissen?
Als je masseert, dan kom je regelmatig in de buurt van de kanalen waar de afvalstoffen het lichaam verlaten. Het zijn deze afvalstoffen die een vervelende geur kunnen achterlaten. Tijdens de massage worden deze geuren versterkt, waardoor jij je onzeker voelt en ik me niet meer kan concentreren op de massage. Daarom gaan we ons beiden verfrissen, met name de streek rond de anus kan onaangename geuren veroorzaken. In de massagepraktijk heb ik hiervoor alles voorzien (ook een badjas en badslippers).

Sieraden aanhouden?
Het is beter om alle sieraden af te doen om verlies te voorkomen. Doordat ik overal met olie kom zou het kunnen zijn dat je ze kwijt raakt. Je kunt ze achterlaten in de massageruimte. Daar komt verder niemand.

Drinken voorafgaand aan de massage?
Veel dames hebben de gewoonte om regelmatig te moeten plassen. Zeker wanneer je twee uren voorafgaand aan de tantra massage hebt gedronken. Voordat er wordt gedoucht is het de bedoeling dat er wordt geplast. De massage duurt twee uren, waarbij ook het gebied rond de blaas wordt gemasseerd. Heb je veel gedronken, dan is het niet aangenaam met een volle blaas. Zou je moeten plassen tijdens de massage, dan is de roes direct verdwenen. Als masseur kom je wel terug in het gevoel, maar ik kan niet garanderen dat jij ook weer terug in het verheven gevoel terecht komt. Na de massage krijg je van mij een flesje water.

Eten voorafgaand aan de massage?
In tegenstelling tot drinken is wat licht verteerbaar eten aan te raden. Het voorkomt dat je maag begint te ‘knorren’.

Waarom trimmen (= scheertips)?
Je beschikt als vrouw over heel veel erogene ‘sensoren’ waarvan een deel aanwezig zijn in de liesstreek en aan de zijkanten van je schaamlippen. Door deze plaatsen te scheren kun je nog meer genieten van de prikkels in deze zone.

Moet al mijn schaamhaar eraf?
Het is niet de bedoeling dat jij al je schaamhaar eraf scheert voor de massage. Je liesstreek en naast je schaamlippen is voldoende.

Raak jezelf opgewonden?
Regelmatig krijg ik de vraag of ik door het geven van een massage opgewonden raak. Wanneer je al zoveel vrouwen gezien hebt, dan krijg je als man een andere kijk op vrouwen. Het is bij mij niet de uiterlijke verschijning waar ik opgewonden van raak. Daar is meer voor nodig… Waarvan dan wel? Dat kan ik je zeker vertellen via WhatsApp of aan de telefoon, maar ook tijdens het gesprekje voorafgaand aan de massage…

Mag mijn partner toekijken?
Regelmatig krijg ik deze vraag, maar ik moet je partner helaas teleurstellen om verschillende redenen. Aangezien er heel weinig licht is kan hij niet veel zien. Jij kunt niet in overgave en ik raak uit mijn gevoel door onbekende geluiden. Het is onmogelijk dat je partner minimaal 2,5 uren stil op een krukje zit zonder geluid te maken. De massage wordt op deze manier een ‘dure’ ontspanningsmassage. Je kunt goedkoper elders terecht.

Mag mijn partner mee masseren?
De vraag over een vier handen massage wordt een paar keer per jaar gesteld, waarbij de partner mee mag masseren. Als je partner met een zelfde intensiteit zou kunnen masseren, dan was hij een masseur via Tantra for Life. Dit klinkt arrogant, maar hij heeft niet dezelfde structuur waarbij we elkaar in de weg zitten. In het beste geval wordt het een ontspanningsmassage, maar die verzorg ik niet. Ik wens alleen het beste te geven van mezelf in een één op één tantra massage.

Waarom communiceren via WhatsApp?
Aangezien ik tantra massages en cursussen verzorg in meerdere landen is het praktisch om te communiceren via WhatsApp, waardoor ik maar één mobiele telefoon hoef mee te nemen. En ik kan ik je een fotootje doorsturen, maar ook een stemopname. 

Prijsverschillen?
Als je op het internet gaat zoeken, dan zie je allerlei ‘massage salons’ of vermeende ‘tantra masseurs’ die een soort tantra massage verzorgen.  Soms krijg ik de vraag waarom ik mijn tarieven hanteer zoals ik dat doe? Het antwoord is heel eenvoudig. Ik wens alleen een zuivere tantra massage te verzorgen, in een mooie rustgevende omgeving, waarbij we niet op de klok kijken. Zodoende kun jij in alle rust genieten. Voor- en achteraf ga jij douchen, voorzie ik je van een tandenborstel, tandpasta, deodorant, scheermesje, handdoeken, badjas, badslippers, een flesje water en zo verder. Heb je elders al een massage ondergaan?  Ervaar het verschil…

Mag ik je aanraken of knuffelen?
Tijdens de tantra massage voor vrouwen mag je me liefde- en respectvol aanraken of knuffelen, uiteraard binnen grenzen die ik zal aangeven.

Worden er ook Maithuna rituelen of Yab Yum-houdingen toegepast tijdens de massage?
Tijdens de tantra massage cursus worden deze besproken, maar komen niet aan bod tijdens een tantra massage. 

Smartphone uit tijdens massage?
Een Smartphone die op trillen staat is net zo storend als dat deze geluid maakt. Jij gaat daardoor ‘in je hoofd’ en het wordt moeilijk om terug in overgave te geraken. Zeker wanneer men blijft bellen. En als je dan de telefoon ook nog wilt gaan opnemen, dan kunnen we beter gezellig gaan kletsen.

Als ik bij je thuis kom en je hebt de ‘babyfoon’ aan staan, dan heeft dit hetzelfde effect. Stilte, rust en gedempt licht helpen jou te ontspannen en in overgave te gaan.

Tantra massage en zwangerschap?
Je lichaam wordt met een tantra massage voor vrouwen optimaal gestimuleerd, waardoor je makkelijker zwanger wordt wanneer jij je eisprong hebt. Ben je zwanger, dan is het afhankelijk van het aantal maanden dat je zwanger bent. Het kan zijn dat je even dient te wachten tot na de bevalling met een volgende afspraak.

Mag ik Squirten?
Natuurlijk mag je squirten. Het is wel fijn als je dit vooraf aangeeft, zodat ik gepast ‘maatregelen’ kan nemen.

Kan ik zelf ook tantra masseur worden?
Wanneer je aantoonbare ervaring hebt bestaat de mogelijkheid om te kunnen instromen. De vereisten die aan een toekomstig tantra masseur worden gesteld, zijn veel strikter dan bij een willekeurig massagesalon. Zo moet er o.a. ook een medisch attest worden overlegd.

Wanneer gaat de massage niet door?
Wanneer ik ziek zou zijn kan de massage niet doorgaan, daarom vraag ik altijd naar je GSM-nummer zodat ik je tijdig kan informeren. Een massage gaat ook niet door als je onder invloed zou verschijnen op de massage. Anderzijds als je onverzorgd of onhygiënisch bent, dan kan ik er niet aan beginnen, omdat ik altijd een topkwaliteit wil kunnen geven. Het is belangrijk dat jij respect hebt voor jezelf, dan heb ik het zeker.

Wat vind jij van alle berichten in de media?
De berichten in de media die een negatief beeld scheppen over Tantra daar heb ik uiteraard een mening over. Vrouwen die melden dat ze na de massage pijn hebben of gedrogeerd zijn, hadden dit kunnen verwachten. Een echte tantra masseur waar je voor € 175,- of minder een massage kunt krijgen, dat is vragen om problemen. Een tantra massage doet NOOIT pijn! Als het wel pijn doet heb je te maken met een ‘slager’ die niet is opgeleid door Tantra for Life. Het is heel jammer dat Tantra, wat iets moois is, wordt misbruikt door sommigen voor hun eigen behoeften.

Een echte tantra masseur laat je lichaamsenergie door je lichaam stromen. Daardoor krijg jij een zalig gevoel. Vooraf je grenzen bespreken is altijd verstandig om misverstanden te voorkomen. Ook onder het mom van healing wordt er door de ‘slager’ gepenetreerd, laat je niets wijsmaken want dit is regelrechte onzin. Healen doe je niet door penetreren, dus ga je voor een healing bespreek je grenzen!!! Zit jij met vragen na een negatieve ervaring bij een ‘slager’, dan wil ik je altijd te woord staan.

Alle commotie rond ‘Tantra therapeuten’, ik ben masseur en geen therapeut, heeft me doen besluiten om een checklist te maken.  Deze gebruik tijdens het gesprek voorafgaand aan de massage. Hierdoor kan ik niets vergeten iets te bespreken. 

Conformeer jij je in België aan de regels van de Nederlandse wetgeving?
Ja en feitelijk passen we deze nog strikter toe door met een checklist te werken. Aangezien de massages doorgaans in België worden uitgevoerd, hoeven wij dit niet te doen. Om alle discussies voor- en achteraf te voorkomen doen wij dit. De wet geeft aan dat je minimaal een slip dient te dragen. Hier wordt duidelijk dat de wet niet is opgesteld door een ervaren Tantra masseur. Tijdens de massage is er regelmatig lichamelijk contact. Doe je een slip aan, dan wrijf je olie van het te masseren lichaam en is het voor degene die gemasseerd wordt minder aangenaam. Dit bespreken we sowieso tijdens het gesprek vooraf.

Waarom spreek je niet met journalisten?
De ervaring leert dat er over Tantra veel misverstanden bestaan, ook onder journalisten. De vragen die worden gesteld, willen Tantra in een negatief daglicht stellen. Het is leuke sensatie TV, goed voor de kijkcijfers, maar doet afbreuk aan de vredelievende boodschap van Tantra. Als iedereen zich zou verdiepen in Tantra en iets meer zou leven volgens de Tantrische levensfilosofie, dan was er geen oorlog. De vrouwenemancipatie en armoedebestrijding zou niet meer nodig zijn…

Voor oprechte journalisten wil ik een uitzondering maken, deze mailen vanaf een redactie-mailadres.

Heb je een vraag die er niet bij staat? Stuur me dan een mailtje via tantraforlife@gmail.com