Veel gestelde vragen over tantra

alternatieve yoni massage

Regelmatig krijg ik vragen per e-mail, WhatsApp of de telefoon, daarom heb ik de veel gestelde vragen voor je uitgewerkt.

Wat is tantra?
Over tantra doen de meest wilde verhalen en opvattingen de ronde, zonder dat men echt weet waarover het gaat. Het ene verhaal is zweverig en het andere is dan weer seksueel getint… Als je de dingen in het leven kunt beleven volgens het uitgangspunt van tantra, dan geniet je als mens intenser van alle dingen hier op aarde. Het helpt je een ‘Hemel op aarde te maken’. Kun je dit toepassen binnen je relatie, dan geniet je nog meer van elkaar door de intimiteit. Het communiceren tussen partners wordt hierdoor nog beter. Feitelijk is tantra een kunst en begrip van het ‘voelen’ in een energetisch spel van geven en ontvangen. Dit kan zowel geestelijk, emotioneel als fysiek zijn… (citaat: N.J.)

Wat is een kasmirische tantra massage?
Bij een kasmirische tantra massage (zoals deze door mij wordt verzorgd) wordt gemasseerd op de grond (op een massagemat of op een tweepersoonsbed). Hierdoor is het mogelijk om een intensere tantra massage te verzorgen met ‘body to body’ elementen. Dit is bij een tantra tao massage niet mogelijk, omdat je op een massagetafel wordt gemasseerd. 

In overgave gaan?
Om optimaal te kunnen genieten van je tantra massage is het belangrijk dat je in overgave kunt gaan. In overgave gaan is alle gedachten van je afzetten in het vertrouwen dat jij in goede handen bent waarbij ik jouw grenzen respecteer. We hebben gesproken over jouw grenzen  voordat de massage begint. Een tantra massage voor vrouwen is gebaseerd op communicatie, respect en vertrouwen.

Waarom vooraf communiceren?
Als het de eerste keer is dat je een tantra massage voor vrouwen gaat beleven, is het toch wel heel spannend. Uiteindelijk ga je naar een tantra masseur die je niet kent en dan is het nog naakt… Door al je vragen per e-mail of WhatsApp aan mij te stellen die bij je opkomen, krijg je al een indruk van mij. Je zult ervaren dat mijn wijze van communiceren heel open is. Rare vragen bestaan niet voor mij en ik geef met veel plezier antwoord. Jij moet vertrouwen hebben in mijn ‘persoontje’ van 1,90m om er samen een heerlijke en intense tantra massage van te maken.

Wat doe ik als tantra masseur tijdens je tantra massage voor vrouwen?
Als tantra masseur (tantrist) pas massagetechnieken en -handgrepen toe zoals effleurage, petrissage, frictie, accupressuur en prikkeling, waardoor de Kundalini (= levensenergie) door je lichaam gaat stromen. De gebruikte technieken en handgrepen zijn afhankelijk van de plaats op je lichaam en de creativiteit van de tantrist. Jij hoeft alleen maar te genieten en de intimiteit te ervaren… Praktische termen zijn yoni voor vagina en lingam voor penis.

Waarom masseer je alleen vrouwen?
Een mannenlichaam is qua massage erogene zones compleet verschillend dan het lichaam van een vrouw. Het is mijn hetero geaardheid waardoor ik meer gevoel heb bij vrouwen. Mocht een man ook massage willen hebben, dan weet ik welke vrouw volgens de richtlijnen van Tantra for Life kan masseren. Door een mail te sturen kan ik de informatie wel doorgeven.

Waarom vooraf verfrissen?
Als je masseert, dan kom je regelmatig in de buurt van de kanalen waar de afvalstoffen het lichaam verlaten. Het zijn deze afvalstoffen die een vervelende geur kunnen achterlaten. Tijdens de massage worden deze geuren versterkt, waardoor jij je onzeker voelt en ik me niet meer kan concentreren op de massage. Daarom gaan we ons beiden verfrissen, met name de streek rond de anus kan onaangename geuren veroorzaken. In de massagepraktijk heb ik hiervoor alles voorzien (ook een badjas en badslippers).

Drinken voorafgaand aan de massage?
Veel dames hebben de gewoonte om regelmatig te moeten plassen. Zeker wanneer je twee uren voorafgaand aan de tantra massage hebt gedronken. Voordat er wordt gedoucht is het de bedoeling dat er wordt geplast. De massage duurt twee uren, waarbij ook het gebied rond de blaas wordt gemasseerd. Heb je veel gedronken, dan is het niet aangenaam met een volle blaas. Zou je moeten plassen tijdens de massage, dan is de roes direct verdwenen. Als masseur kom je wel terug in het gevoel, maar ik kan niet garanderen dat jij ook weer terug in het verheven gevoel terecht komt. Na de massage krijg je van mij een flesje water.

Eten voorafgaand aan de massage?
In tegenstelling tot drinken is wat licht verteerbaar eten aan te raden. Het voorkomt dat je maag begint te ‘knorren’.

Waarom trimmen (= scheertips)?
Je beschikt als vrouw over heel veel erogene ‘sensoren’ waarvan een deel aanwezig zijn in de liesstreek en aan de zijkanten van je schaamlippen. Door deze plaatsen te scheren kun je nog meer genieten van de prikkels in deze zone.

Raak jezelf opgewonden?
Regelmatig krijg ik de vraag of ik door het geven van een massage opgewonden raak. Wanneer je al zoveel vrouwen gezien hebt, dan krijg je als man een andere kijk op vrouwen. Het is bij mij niet de uiterlijke verschijning waar ik opgewonden van raak. Daar is meer voor nodig… Waarvan dan wel? Dat kan ik je zeker vertellen via WhatsApp of aan de telefoon, maar ook tijdens het gesprekje voorafgaand aan de massage…

Waarom communiceren via WhatsApp?
Aangezien ik tantra massages en cursussen verzorg in meerdere landen is het praktisch om te communiceren via WhatsApp, waardoor maar één mobiele telefoon hoef mee te nemen. En ik kan ik je een fotootje doorsturen, maar ook stemopname. 

Prijsverschillen?
Als je op het internet gaat zoeken, dan zie je allerlei ‘massage salons’ of vermeende ‘tantra masseurs’ die een soort tantra massage verzorgen.  Soms krijg ik de vraag waarom ik mijn tarieven hanteer zoals ik dat doe? Het antwoord is heel eenvoudig. Ik wens alleen een zuivere tantra massage te verzorgen, in een mooie rustgevende omgeving, waarbij we niet op de klok kijken. Zodoende kun jij in alle rust genieten. Voor- en achteraf ga jij douchen, voorzie ik een tandenborstel, tandpasta, deodorant, scheermesje, handdoeken, badjas, badslippers, een flesje water en zo verder. Heb je elders al een massage ondergaan?  Ervaar het verschil…

Drinken voorafgaand aan de massage?
Veel dames hebben de gewoonte om regelmatig te moeten plassen. Zeker wanneer je twee uren voorafgaand aan de tantra massage hebt gedronken. Voordat er wordt verfrist is het de bedoeling dat er wordt geplast. De massage duurt twee uren, waarbij ook het gebied rond de blaas wordt gemasseerd. Heb je veel gedronken, dan is het niet aangenaam met een volle blaas. Zou je moeten plassen tijdens de massage, dan is de roes direct verdwenen. Als masseur kom je wel terug in het gevoel, maar ik kan niet garanderen dat jij ook weer terug in het verheven gevoel terecht komt. Na de massage krijg je van mij een flesje water voor onderweg. Het is niet dat ik niet gastvrij ben, maar wil je graag 100% laten genieten van je massage.

Mag ik je aanraken of knuffelen?
Tijdens de tantra massage voor vrouwen mag je me liefde- en respectvol aanraken of knuffelen, uiteraard binnen grenzen die ik zal aangeven.

maithuna rituelen of rituals

Voorbeeld houdeingen bij de Maithuna rituals of Yab Yum houdingen

Worden er ook Maithuna rituelen of Yab Yum-houdingen (vereniging) toegepast tijdens de massage?
Tijdens de tantra massage cursus worden deze besproken, maar komen niet aan bod tijdens een tantra massage.

Tantra massage en zwangerschap?
Je lichaam wordt met een tantra massage voor vrouwen optimaal gestimuleerd, waardoor je makkelijker zwanger wordt wanneer jij je eisprong hebt. Ben je zwanger, dan is het afhankelijk van het aantal maanden dat je zwanger bent. Het kan zijn dat je even dient te wachten tot na de bevalling met een volgende afspraak. 

Kan ik zelf ook tantra masseur worden?
Wanneer je aantoonbare ervaring hebt bestaat de mogelijkheid om te kunnen instromen. De vereisten die aan een toekomstig tantra masseur worden gesteld, zijn veel strikter dan bij een willekeurig massagesalon. Zo moet er o.a. ook een medisch attest worden overlegd.

Wanneer gaat de massage niet door?
Wanneer ik ziek zou zijn kan de massage niet doorgaan, daarom vraag ik altijd naar je GSM-nummer zodat ik je tijdig kan informeren. Een massage gaat ook niet door als je onder invloed zou verschijnen op de massage. Anderzijds als je onverzorgd of onhygiënisch bent, dan kan ik er niet aan beginnen, omdat ik altijd topkwaliteit wil kunnen geven. Het is belangrijk dat jij respect hebt voor jezelf, dan heb ik het zeker.

Heb je vragen die er niet bij staan? Stuur me dan een mailtje via tantraforlife@gmail.com