Veel gestelde vragen


vragen tantra for life

Veel gestelde vragen

Over tantra bestaan de meest wilde verhalen en opvattingen, zonder dat men echt weet waarover men het heeft. Het ene verhaal is seksueel getint en andere verhalen zijn heel zweverig… De meest gestelde vragen heb ik voor je uitgewerkt.

Wat is tantra?
Over tantra doen de meest wilde verhalen en opvattingen de ronde, zonder dat men echt weet waarover het gaat. Het ene verhaal is zweverig en het andere is dan weer seksueel getint… Als je de dingen in het leven kunt beleven volgens het uitgangspunt van tantra, dan geniet je als mens intenser van alle dingen hier op aarde. Het helpt je een ‘Hemel op aarde te maken’. Kun je dit toepassen binnen je relatie, dan geniet je nog meer van elkaar door de intimiteit. Het communiceren tussen partners wordt hierdoor nog beter. Feitelijk is tantra een kunst en begrip van het ‘voelen’ in een energetisch spel van geven en ontvangen. Dit kan zowel geestelijk, emotioneel als fysiek zijn… (citaat: N.J.)

Zijn tantrika’s zweverig?
Mensen die geheel of gedeeltelijk tantrisch leven noemen we tantrika’s voor zowel mannen en vrouwen. Zij leven bewust, intens en liefdevol in het ‘Hier en Nu’. Ze hechten waarde aan het milieu, de aarde, vrede, gelijkheid van vrouwen en nog veel meer. Aan de ‘buitenkant’ kun je niet zien dat je met een tantrika te maken hebt. Sommigen vinden het fijn om de ervaring met anderen te delen en weer anderen doen dit in de privésfeer. Er zit geen overtuigingsdrang in tantrika’s. Een ieder die bezig is met bewustwording kan gemakkelijk de tantrische levenswijze aanleren.

Is je boek al klaar?
Ja, het boek Maithuna is klaar en veel vrouwen zien het als de Kamasutra voor Vrouwen<. Samen met alle benodigdheden is het online te bestellen bij Maithuna.life. Maithuna betekent ‘Bewust (Tantrisch) Vrijen’ en is het meest ultieme wat je als vrouw en als koppel kunt beleven. Het is mogelijk om aansluitend aan een tantra massage voor vrouwen de theoretische uitleg te krijgen. Inmiddels ben ik bezig met de nieuwste versie van het boek wat een luister- en leesboek wordt. 

Inmiddels ben ik begonnen aan het boek Bewust Leven waarin ik uitleg geef hoe je dit doet in de westerse wereld. Je kunt meer uit het leven halen met de beschreven inzichten. Dit geldt ook voor overlevers van seksueel misbruik.

Is Martin je werkelijke naam?
Ja.

Wie bepaalt de locatie voor de gesprekken?

Voordat je de eerste keer komt hebben we contact via de telefoon of WhatsApp wat jouw wensen zijn. Samen overleggen we wat de beste locatie is.